Çocuklarınıza gelişim testi yaptırmayı unutmayın

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı yönetmelikle zorunlu eğitimi 60 aydan 66 aşa çıkardığını hatırlatarak okul öncesi eğitim alan çocukların ilkokula daha kolay uyum sağladığını söyleyen Eren, “Çocuğun okula hazır olup olmadığını anlamak için danışmanlık desteği alınmalıdır” dedi. Fiza Özel Eğitim ve Aile Danışmanlığı Kurucu Müdürü Firdevs Karaca Eren, velilere bazı uyarılarda bulunarak yeni eğitim-öğretim yılında okula […]

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı yönetmelikle zorunlu eğitimi 60 aydan 66 aşa çıkardığını hatırlatarak okul öncesi eğitim alan çocukların ilkokula daha kolay uyum sağladığını söyleyen Eren, “Çocuğun okula hazır olup olmadığını anlamak için danışmanlık desteği alınmalıdır” dedi.
Fiza Özel Eğitim ve Aile Danışmanlığı Kurucu Müdürü Firdevs Karaca Eren, velilere bazı uyarılarda bulunarak yeni eğitim-öğretim yılında okula başlayacak çocuklara gelişim testi yapılmasının önemine değindi.

Yeni eğitim yılının başlamasına bir aydan az bir süre kaldığını belirterek 30 Eylül itibariyle artık 60-66 ay çocukların okula zorunlu olmadan veli isteğiyle kayıt yaptırabileceğini ifade eden Firdevs Karaca Eren, MEB’nin 60 ay olarak belirlediği zorunlu eğitim çağını yayınladığı yönetmelikle 66’a çektiğini vurguladı.

Bu yönetmelik uyarınca 66 ayını tamamlayan çocukların zorunlu eğitim kapsamına girdiğini belirterek anne, baba ve çocuklar için büyük önem taşıyan ilkokula doğru ve iyi bir başlangıç yapmanın öneminin tartışılmaz olduğunu söyleyen Fiza Özel Eğitim ve Aile Danışmanlığı Kurucu Müdürü Eren, “Özellikle okul öncesi dönemde eğitim alan öğrencilerin ilkokul sıralarına daha kolay uyum sağladığı gözlenmektedir. Çocuğun eğitime ilk başlangıç yılları sonraki eğitim yaşantısı için çok büyük önem arz etmektedir. Çünkü gelişim psikolojisinde çocuğun 6-7 yaş dönemi çocuğun kendini ispatlama ve girişkenlik dönemidir. Bu dönemi başarılı bir şekilde geçiren çocukta benlik algısı, kendini yeterli görmesi, özgüven sahibi olması, çalışma isteği ve en önemlisi okula/öğretmene/öğrenmeye karşı tutumların oluştuğu bir evredir.

Aksi olduğunda ise çocuk eğer okul yaşamına başlamaya hazır değilse bir çok olumsuz durum ve olayla baş başa kalabilir. Örneğin çocuk okuma yazma – matematik becerilerini kazanmak için gerekli olan önkoşul becerilerden kavramlara, el göz koordinasyon yeterliliğine henüz ulaşmamışsa zorluk yaşayacak ve sınıfındaki akranlarının gerisinde kalabilecektir. Eğer erken müdahale ve farkına varılmazsa artık çocuk kendine güven kaybı ve değer yargılarını sorgulayarak yetersizlik duygularıyla baş etmek durumunda yüz yüze gelecektir” dedi.

Çocukların okul çağına başlamak için hazır olup olmadığını anlamak için danışmanlık desteği almanın da önemine değinerek özellikle 60-72 ay grubunda olan çocuklarının gelişimlerinin yakından takip edilmesi ve tereddüt yaşanan noktalarda destek alınması gerekliliğinin tüm uzmanların ortak görüşü olduğunu dile getiren Eren, “Unutulmamalıdır ki geriye getirilmesi mümkün olmayan en önemli şey zamandır. Zamanında yapılan erken müdahale ve yönlendirmelerle çocuğumuzun geleceğine en büyük katkıyı sağlamış oluruz. Fiza Özel Eğitim ve Aile Danışmanlığı olarak okul öncesi dönem çocuklarının zihinsel, sosyal, motor ve dil gelişimi alanlarında değerlendirmesi yapılarak aile rehberliği çalışmalarını yürütmekteyiz. Bu kapsamda uluslararası geçerliliği olan DENVER II Gelişim Tarama Testi ve okul olgunluğu belirleme testleri kurumumuzda uygulanmaktadır. Yapılan değerlendirme ve testler sonrasında ailelerimizin yasal hakları, çocukları için en uygun eğitim tedbirlerini planlamaları konularında rehberlik yapılarak eğitim yaşantısına katkıda bulunmaya ve eğitim dönemlerinin her kademesinde destek olmaya çalışıyoruz. Okul öncesi dönemde olan veya çocuklarını okula başlatmayı düşünen ailelerimiz gelişim testi yaptırmak ve eğitsel rehberlik hizmeti alabilir.

Bunun için tüm aileleri Gazi Caddesi No: 19/3 adresindeki merkezimize davet ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak : http://www.corumhaber.net/guncel/cocuklariniza-gelisim-testi-yaptirmayi-unutmayin-h29979.html

Düşüncelerinizi paylaşmak ister misiniz?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir